Viktors Sommarlåda


Art. nr: 54274

Förpackning: Flaska

Pris: 1536 kr

Volym: 6x75 cl

Jag har valt ut 6 viner jag tycker passar perfekt till varma sommardagar! 

Leclère-Massard 2012 Blanc de Blancs Premier Cru Brut 

100% Chardonnay. Champagne dricker man ju året om men just en varm sommardag tycker jag en blanc de blancs passar fint. Här har vi dessutom lite mognad som ger komplexitet och extra njutning!  

2021 Viladellops Xarel-lo 

Från Penedes kommer detta friska och mineraliska vita vin. Svalkande men också med en oväntad fyllighet är det som en dröm att se denna flaskas immiga överdel sticka upp ur en ishink en varm sommardag.  

2020 Lionel Manigand Côte a côte 

Om man vill ha ett josigt, bärigt vin med en riktigt saftig salmiakmineralitet så är det denna kvalitetsbeaujolais man skall välja. Ett rödvin utan inbyggd broms skulle man kunna säga! 

2020 Maurice Schueller Pinot Noir 

Rödfruktig Pinot Noir med massor av körsbär och jordgubbe i doften. Lite bittermandel och strävhet stramar upp vinet och gör det till charktallrikens bästa vän! 

2021 Viladellops Garnatxa 

Ståltanksjäst Grenache från Penedes. Medelfylligt med generös fruktighet och en relativt beskedlig strävhet. Bra kombination av grenachefyllighet och frisk syra. Perfekta vinet till den bbq-marinerade kycklingen som serveras med potatisstomp och en sallad plockad från egna trädgården! 

2018 Château la Branne 

Är det sommar skall det grillas och när det grillas nötkött som serveras med en krämig potatisgratäng eller en hemslagen bea så skall det drickas Bordeaux, det är inte förhandlingsbart! Här är en riktigt fyllig Bordeaux med massor av cigarrlåda och mörk frukt i doften med antydan till lite blommiga violinslag i doften med en frisk syra och bra strävhet. Klassiskt fylligt strävt rödvin blir inte bättre än så här! 


Hoppas ni gillar dessa viner lika mycket som jag gör!

/Viktor