CHAMPAGNE + KONST = SANTVi tre som har VinTillMat (Viktor, Markus & Daniel) har länge pratat om hur man kan beskriva ett vin på ett sätt som fångar vinets essens. Vi fastnar ofta i att beskriva vinets doft och smak och gör ibland också försök att beskriva den känsla vinet förmedlar. Vi kan dock ofta känna att det skrivna språket inte riktigt räcker till för att helt beskriva alla olika aspekter av ett vin.

Vi fick därför den (enligt oss) geniala idéen att låta konstnärer vi tycker om beskriva vinerna på sitt sätt för att kunna skildra helt andra dimensioner av vinet än vi brukar göra.


Sagt och gjort, vi tillfrågade sex olika konstnärer vars konst vi uppskattar om dom ville vara med på detta projekt. Vår förfrågan var om dom kunde dricka två av de champagner vi importerar och göra sin tolkning av dom.

Det kan vara en tolkning av hur dom doftar, vilken association dom ger, ett tillfälle då dom skulle vilja dricka vinerna, en plats dom associerar till etc. Det fanns inga gränser förutom konstnärens egen fantasi.


Alla sex fick samma två viner och har gjort sin tolkning av dom.


Klicka på respektive vins namn/bild för att få se alla tolkningar av respektive vin.

Gå också in och kolla på respektive konstnärs sida där ni kan läsa lite mer om dom.


Vi hoppas kunna ha en fysisk utställning till hösten på någon eller några restauranger där vinerna också skall gå att köpa glasvis så att man kan prova vinerna samtidigt som man ser dessa fantastiska tolkningar. Till dess får vi dock hålla till godo med denna digitala vernissage.


Vi vill rikta ett stort tack till alla som hoppade på detta tåg och gjorde sina tolkningar som verkligen överträffade våra redan högt ställda förväntningar!Skål och länge leve konsten!

Viktor, Jonas & Daniel, VinTillMat