TILLBEHÖRPrylarna ingen vinälskare kan vara utan


Håller man på med viner på ett eller annat sätt dagligen så hittar man snart små favoriter - du vet de där nödvändiga sakerna som man inte förstår hur man någonsin kunnat vara utan. Ta champagnestopper som exempel.

När man provar champagne, och i synnerhet när man är nybörjare, så är det en oerhörd hjälp att prova två eller fler sorter samtidigt för att kunna jämföra skillnader, se likheter mm. Enda problemet med detta är ju att det kan innebära att man måste dricka såna mängder champagne (för att spotta dessa ljuva droppar är inget alternativ) att man dagen efter glömt gårdagens lärdomar. Lösningen på detta stavas champagnestopper!

En bra stopper som bevarar bubblorna i flaskan (glöm silversked och annat vidskepligt tramps) gör att du kan öppna en flaska och sedan prova den 2-3 dagar senare med bibehållna bubblor. Kontakten med syre gör också att vinet utvecklas och man kan få en liten hint om vad som kommer hända med lagring.

Vi har provat många champagnestoppers i våra dagar. Många helt ok, vissa usla och några få riktigt bra! De två modeller du hittar här är exempel på riktigt bra stoppers. Dom funkar lika bra om flaskan ligger eller står (vilket inte alla stoppers gör, tro oss, vi har provat) vilket är bra beroende på vilken sorts kyl du har. Så köp 2-3 stoppers och ge dig ut på en upptäcksresa i champagnens värld!

Våra stoppers finns i två modeller (med eller utan hake) och i färgerna:

med hake: guld, silver, koppar, mässing och borstad svartmetallic.

utan hake: guld, silver, grön och svart.

Alla modeller och färger kostar 99:- inkl frakt. Beställ genom att maila order@vintillmat.se


Vi har också två olika vinglas. Det första är ett champagneglas som passar perfekt till alla sorters bubbel och rymmer 16,5 cl.. Det är inte bara vackert utan bevarar också bubblorna samtidigt som det lyfter fram vinets doft och smak.

Pris: 59:- styck (inkl frakt)


Det andra glaset är ett traditionellt vitvinsglas men vi tycker det är ett perfekt allroundglas (rymmer 30,5 cl) som funkar både till vitt och rött och som också är utmärkt för en mogen champagne där man vill ha lite större kupa för att verkligen låta vinets komplexa aromer komma fram. Pris: 59:- styck (inkl frakt)