Regis Fliniaux


Régis Fliniaux Cuvée Supérieure Brut

Land/region: Franktike, Champagne

Producent: Regis Fliniaux

Art. nr: 76557

Produkttyp: Mousserande vin

Alkoholhalt: 12 %

Förpackning: Flaska

Pris: 299 kr

Volym: 75 cl


Detta är Fliniauxs flaggskeppschampagne och står för ca hälften av hans totala produktion. För oss är detta den perfekta champagnen att välkomna gäster med. Frisk syra som matchas av en fruktighet som i kombination med en läcker brödighet inte skulle kunna vara annat än just champagne.

 

Vi har fått den unika möjligheten att tillsammans med Régis utforma vinet efter våra önskemål genom att bestämma dosagen (mängden tillsatt socker). Vi har valt att gå i rak motsatt riktning mot den rådande trenden i Champagne och tillsatt endast 11 gram socker/liter. Detta har vi gjort för att lyfta fram fruktigheten i vinet och för att göra det mer matkompatibelt. Den lilla sockermängden gör inte att vinet uppfattas som sött utan istället att det upplevs fruktigare, fylligare och något mindre syrligt samt gör det lättare att kombinera med mat genom att man inte behöver ta samma hänsyn till vinets kraftiga syra.

 

  • Druvor: 67% Pinot Noir & 33% Chardonnay. Druvorna kommer från grannbyarna Aÿ och Mareuil-sur-Aÿ
  • Lagring: 2 år på sin jästfällning
  • Utseende: Svagt gulgrönt
  • Doft: Medelstor och fruktig med citrus, röda äpplen och nybakat bröd.
  • Smak: Medelfyllig med hög syra. Fruktig med citrus, röda äpplen och nybakat bröd. Mycket lång eftersmak med viss sälta i slutet.
  • Lagringspotential: 0-5 år
  • Helhet: En klassisk Aÿ-champagne i lite lättare stil med en bra balans mellan syra, frukt och fyllighet. En champagne som funkar lika bra som välkomstdrink som till förrätten.
  • Mat som passar till: Saltade lantchips är ett lika enkelt som genialt val till detta vin. Har man lite mer tid på sig är en Skagentoast toppad med löjrom en garanti för en fantastisk start på en bra middag.


VIN TILL MAT


Vi är en småskalig vinimportör men med ett stort hjärta som klappar för denna ädla dryck. Förutom att importera ett antal förstklassiga, mycket spännande viner, främst från Tyskland och Frankrike, håller vi även i vinprovningar, arrangerar vinresor, driver en vinklubb och delar med oss av ett och annat trevligt recept.

KONTAKT


Har du frågor, önskemål, tips eller andra spörsmål – kontakta oss direkt via brev,

e-post eller telefon.   

Vin till Mat

Hulebo Sörgården

518 91 Sjömarken

Email: info@vintillmat.se

Tel: +46707556337

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER:

FYLL I DIN E-POST & FÅ

VÅRT NYHETSBREV:

 
 

© Copyright. All Rights Reserved.