Markus Sommarlåda


Land/region: Tyskland, Österrike, Frankrike

Art. nr:  51545

Produkttyp: Vitt vin, stilla och mousserande

Alkoholhalt:  12 %

Förpackning: Flaska

Pris: 1820kr

Volym:   5 x 75cl


Benoit Munier, Blanc de blancs Grand cru Brut 100% Chardonnay

– Härlig blanc de blances med hög syra och konsentration. Perfekt till ostron och andra skaldjur, eller lättsaltade chips med gräddfil. Eller bara som något riktigt lyxigt och uppfriskande innan maten.


Oliver Zeter, Nussriegel Riesling 100% Riesling

-Frisk och torr Riesling, funkar fint till skaldjuren eller perfekt till sparris med hollandaise


Oliver Zeter, Chenin blanc 100% Chenin blanc

– Medelfylligt som gör den mer matkompatibel. Gott till kyckling eller grillat lamm med örtig sås. Creme fraiche + majonäs, lite rivet citronskal och en aning honung, samt finhackade örter efter smak (basilika, dragon, persilja…)


Hermann Moser, Grüner Veltliner 100% Güner Veltliner

– Frisk och fruktig, doftar åt det sötare hållet, men torr och nästan lite bubblig i munnen. Perfekt som den är i solskenet, eller till charkbrickan. Funkar till grillbuffén om man undviker de starkaste såserna. Då behövs det öl eller ett vin med mer sötma, som en halvtorr riesling.


Régis Fliniaux,  Cuvées des Signataires Grand cru Brut

50% Chardonney, 50% Pinot Noir

– En kraftfull champagne med tydlig fatkaraktär. Matkompatibel som en vit bourgogne. En torskbit med potatis och brynt smör toppat med pressad citron och dill kommer sitta perfekt, eller koka ihop en sås på vitt vin, fiskbuljong och grädde, och återigen dill, det möter fatkaraktären på ett riktigt fint sätt.