Guy Michel


Millésime Brut 1982

Land/region: Frankrike, Champagne

Årgång: 1982

Producent: Guy Michel

Art. nr: 74491

Produkttyp: Mousserande vin

Alkoholhalt: 12%

Förpackning: Flaska

Pris: 899 kr

Volym: 75 cl


"Kan champagne smaka så här? Ja, visst kan champagne smaka både kaffe, rostat bröd och honung. Kombinerat med en frisk och livlig syra, lite nougat och mandel är detta en helt magisk champagneupplevelse.


Efter knappa 35 år på sin jästfällning degorgerades den för ca ett år sedan och släpps nu till försäljning. Nyckeln till dess långa liv är bland annat att man inte har låtit vinet genomgå malolaktisk jäsning vilket i vinets ungdom ger en skarp, aggressiv syra som ger det ett långt liv. Med ålder rundas syran av och blir angenäm men fortfarande tillräckligt kraftig för att ge liv åt ett vin med såpass mogen doft.


Guy Michel själv säger så här om 1982:an: "Rare, elegant class! A spicy champagne for a special moment." Och visst har han helt rätt. Har du inte provat ett riktigt moget vin skall du definitivt ta chansen!  • Druvor: 30% Chardonnay, 70% Pinot Meunier
  • Utseende: Gyllengult
  • Doft: Mogen och komplex doft med toner av kaffe, rostat bröd, mörk choklad, honung, smörstekta kantareller, nougat och mandel.
  • Smak: Den mogna doften balanseras upp av en frisk syra som ger vinet ett mycket fräscht intryck.
  • Lagringspotential: 0-10 år
  • Helhet: Ett riktigt stort vin! Komplexitet och mognad balanseras upp av en frisk syra. Ett måste för alla champagneälskare!
  • Mat som passar: Dricks på egen hand eller till en toast med svampstuvning eller kanske till gåslever.


VIN TILL MAT


Vi är en småskalig vinimportör men med ett stort hjärta som klappar för denna ädla dryck. Förutom att importera ett antal förstklassiga, mycket spännande viner, främst från Tyskland och Frankrike, håller vi även i vinprovningar, arrangerar vinresor, driver en vinklubb och delar med oss av ett och annat trevligt recept.

KONTAKT


Har du frågor, önskemål, tips eller andra spörsmål – kontakta oss direkt via brev,

e-post eller telefon.   

Vin till Mat

Hulebo Sörgården

518 91 Sjömarken

Email: info@vintillmat.se

Tel: +46707556337

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER:

FYLL I DIN E-POST & FÅ

VÅRT NYHETSBREV:

 
 

© Copyright. All Rights Reserved.