Vi är en småskalig vinimportör men med ett stort hjärta som klappar för denna ädla dryck. Förutom att importera ett antal förstklassiga, mycket spännande viner, främst från Tyskland och Frankrike, håller vi även i vinprovningar, arrangerar vinresor, driver en vinklubb och delar med oss av ett och annat trevligt recept.
Vår drivkraft är inte enbart att visa vilka underbara viner som gömmer sig på små vingårdar runtom i världen (för det finns många) eller med strikta pekpinnar tala om för dig hur du bäst slår en bearnaise (du har säkert redan dina egna tricks).
Nej, vår dröm är att få alla som har fått upp intresset för vin att börja fundera över hur just det vin ni har inhandlat för dagen ska passa bäst ihop med just det ni tänkt servera till – alltså maten.
Och vid det här laget börjar du förstå varför vi kallar vårt lilla bolag för Vin Till Mat. Ja, av just den enkla anledningen att vin gärna får intagas till något ätbart. Det behöver inte vara en hel måltid. Det kan räcka med snacks. Men då ska det vara ett väl utvalt snacks som passar utmärkt till det du dricker.
Det är vår filosofi.
Vin Till Mat drivs av oss, Viktor Källtén, Daniel Lindberg och Jonas Broske. Vi startade företaget för att vi älskar det goda i livet och dit hör verkligen mat och vin och framförallt hur man kan kombinera dessa två till oanade höjder.
2013 skapade Viktor Viktors vinprovning som inriktade sig på att erbjuda vinprovningar till mindre sällskap som svensexor, möhippor och vinintresserat folk. Efter ett tag kände han att det var något som fattades och tog med Daniel som sedan länge lagat mat och alltid tyckt om att experimentera i köket. Detta blev starten på Vin Till Mat. Efter ett tag tog det fart ovh vi behövde utöka med en kille till i köket. Jonas är en mycket duktig matlagare och när han visade intresse tvekade vi inte.
Idén till Vin Till Mat föddes på allvar under en resa till Moseldalen våren 2015 där vi helt enkelt kom underfund om att det vin vi satt och avnjöt var för bra för att inte dela med sig av till fler. Efter mycket funderande och oändligt antal mail och telefonsamtal till olika myndigheter var konceptet startklart. I oktober 2015 blev det sista tillståndet klart och den 1 januari 2016 mötte Vin Till Mat allmänhetens blickar för första gången. Och här är vi nu. Men vart vi är påväg och var det kommer sluta får vi se, det ska bli en spännande resa.
Väl mött!
Viktor, Daniel och Jonas