Vin Till Mat | info@vintillmat.se | Tel: +46 707 55 63 37 / +46 739 80 26 87
Régis Fliniaux Rosé Brut
Lanseringsdatum: 160528
Artikelnummer: 77814
Pris: 379:-
Denna roséchampagne är gjord genom skalkontakt till skillnad från majoriteten av roséchampagne som görs genom att man blandar rött och vitt vin.
Druvblandning: 100% Pinot Noir
Dosage: 8g socker/liter
Lagringstid på jästfällning: 2 år
Utseende: Klart ljusrött
Doft: Stor och fruktig med citrus, äpplen, hallon, röda vinbär och nybakat bröd.
Smak: Medelfylligt med hög syra. Mycket fruktigt med citrus, hallon och smultron.
Helhet: En fruktig och kraftig roséchampagne som passar väl kyld som aperitif eller runt 10-12 grader till mat.
Lagringspotential: 0-5 år
Mat som passar: Antingen välkylt till det allra mest klassiska tilltugget till champagne; lättsaltade lantchips. Vill man ha det till mat kan vi rekommendera smördegsinbakad Pecorino med en tomatmarmelad med stjärnanis.
Fyll i namn och E-post för att bli medlem i vår vinklubb och få dryckesrecensioner, mattips, inbjudningar till provningar mm